Kik olvassák az Ellenforradalmár-blogot?

http://ellenforradalmar.blogspot.hu/2016/11/kik-olvassak-az-ellenforradalmar-bogot.html

Kerek egy éve működik az Ellenforradalmár-blog, ezért ideje számot vetni az eddigi eredményekkel és adatokkal.


Amikor létrehoztuk a blogot, azt hittük, hogy egy nagyon szűk csoporthoz fogunk szólni és kevés pozitív visszajelzésben lesz részünk. Tévedtünk.

Csak ebben a hónapban több, mint százezer olvasónk volt, ami a hazai blogszférában finoman szólva nem jelent rossz nézettséget. A blog tematikájának, közösségi oldalakon terjedő anyagainak hatása a közélet tematizációja szempontjából nem elhanyagolható, a "kulturális ellenforradalom" (és hasonló, nehezen összetéveszthető szóösszetételek) terjedése is erre mutat. 

Elértük, hogy a Google-keresésekben a számunkra fontos kulcsfogalmak és témák mentén ne csak a baloldali narratívával találkozzanak az érdeklődők: Az "ellenforradalom", "ellenforradalmár", vagy akár a "francia forradalom" keresésekben is pozitív eredménnyel járt ez a törekvés.

Több alkalommal is végeztünk online felmérést olvasóink körében. Minden esetben több száz visszajelzést kaptunk. Az alábbi képen az olvasótáborunk (vagyis nem a teljes magyar társadalom) hozzáállása rajzolódik ki a beérkezett válaszok alapján:


Az "ellenforradalmár", létező politikai és kulturális identitás. A jobboldali értékrendet vallók egy része azonosul ezzel. 

Statisztikáink szerint olvasóink 80%-a férfi, 20%-a nő [ezek összege 100%]. Jellemzően 25 és 34 év közötti budapesti férfiak követik  blogot (22%).

A fenti diagramon látható vörös bő 5% kreativitását persze nem szabad alábecsülni, tőlük tudtuk meg, hogy Szent Bernátról írott soraink annak bizonyítékai "hogy a Fidesz képes ölni a hatalomért" (Tessék?); ők írták meg nekünk, hogy a hidegháborús gladio hadművelet megkésett résztvevői vagyunk, a CIA vagy éppen az izraeli, orosz, vagy magyar hírszerzés pénzeli a blogunkat (nem vicc, mindegyiket megkaptuk!). Mások szerint a "nyugati imperialisták ügynökei" vagyunk (ez sem mai szöveg). 

Akik szerint ez a blog a nemzeti-szindikalizmus népszerűsítéséről szól, azok is elsiklottak a lényeg fölött. Volt, aki a végtelenül unalmas fasisztázásban lelte meg örömét, bár a képet árnyalja, hogy bolsevistának is bélyegeztek már minket. Volt egy idős hölgy, aki rendszeresen zaklatott azzal az üzenettel, hogy "minden ember egyenlő". Hál' Istennek kaptunk építő kritikát is, amit figyelembe tudtunk venni a blogolás során.

A legtöbb visszajelzés pozitív volt.



Hétről-hétre az ország minden tájáról kaptunk üzeneteket, amikben kérdések, ötletek és pozitív visszajelzések álltak. Egyértelművé vált, hogy van igény arra, amit csinálunk. 

A jelen posztot nem számítva, az Ellenforradalmár-blogon az elmúlt évben kereken 100 bejegyzést tettünk közzé. Ha leosztjuk a látogatottsági adatokat ezzel, akkor minden egyes posztot átlagosan közel 1900 ember olvasott. Ez az eredmény magyar viszonyok között (és a témáinkat ismerve) szinte hihetetlen.

Köszönjük az érdeklődést az 1 éves
Ellenforradalmár-blog minden olvasójának!


Az egész éves termést 
itt lehet learatni: [Katt ide!]

Megjegyzések