Mi vagyunk Isten ifjúsága!

http://ellenforradalmar.blogspot.hu/2016/11/mi-vagyunk-isten-ifjusaga.html

François de Charette a Katolikus és Királyi Hadsereg tábornokaként az első ellenforradalmárokat vezette a francia forradalom elleni harcban. Tömören össze tudta foglalni, hogy mi a különbség a forradalom és az ellenforradalom között:


„A mi hazánk a falvaink, az oltáraink, a sírboltjaink és minden, amit őseink előttünk szerettek. A mi hazánk a Hitünk, a Földünk, a Királyunk. 

De mi az ő hazájuk? Tudjátok mi az? Ők el akarják pusztítani a szokásokat, a rendet és a Hagyományt. Hát, akkor mi is ez a szeretet és hűség nélkül haza, ami szembeszáll a múlttal? Ez a rendetlenség és istentelenség országa?


Számukra a haza nem több mint egy eszme, számunkra az anyaföld. Nekik a fejükben van, mi a lábunk alatt érezzük.  Ez sokkal szilárdabb alap.


A világ, amiről beszélnek, annyira új, mint az Ördög maga. Isten nélkül akarják megalapítani és minket mondanak a babonák támogatóinak… Megnevettetnek! Szemben állva ezekkel a századonként újjászülető démonokkal, mi uraim, mi vagyunk az ifjúság! Mi vagyunk Isten ifjúsága! A hűség ifjúsága!”



[François Athanase Charette de La Contrie a Francia Királyi Haditengerészetnél szolgált az Amerikai Függetlenségi Háborúban és a Vendée-i felkelés vezéralakjai közé tartozott. Rokona Athanase-Charles-Marie Charette de la Contrie elismert katonai vezető volt.]

Megjegyzések