"A Nyugat megújulhat, ha..." - Interjú Colonellel



Interjút készített a Rekonkviszta blog oldalunk szerkesztőjével Colonellel. Néhány részlet:

Az ellenforradalmárok mindig egyfajta kreatív kisebbség szerepét játszották, egyébként a forradalmárokhoz hasonlóan. Kreatív többség nincs is és ez aligha véletlen. A kérdésre válaszolva: A magyar társadalom egyértelműen rendpárti és bizonyos értelemben konzervatív is. De ebben nem elég tudatos. A kulturális és politikai válság még nem érte el azt a mélységet, ami kijózanító hatású lenne, így nem számíthatunk arra, hogy tömegek csatlakoznak hozzánk. 

A cél az, hogy olyan körök szerveződjenek, amelyek indirekt politikai hatást képesek kifejteni rövidlátó aktuálpolitikai ambícióktól mentesen. Egyébként a magyar helyzetet nagyon pozitívan látom. Mi egy viszonylag kicsi, de mégsem teljesen homogén csoportja vagyunk a magyar jobboldalnak. Nem is kell homogenizálni ezt a közösséget, csak tudatosabbá kell tenni.

A Nyugat megújulhat, ha a szabadságot és a rendet az egyenlőség fölé helyezi.

Szerintem teljesen kiszámíthatatlan a jövő és a Nyugat alkonya fölötti elmélkedés helyett a saját személyes felelősségünkkel kell foglalkoznunk. Lehet, hogy hanyatlik a civilizációnk, de mi lehetőleg ne vegyünk részt a szétverésében. Ahogy Jünger írja: „Ott kell állni, ahol a rombolás nem végpontnak számít, hanem előzménynek.”

A teljes interjú itt érhető el:


A Nyugat megújulhat, ha a szabadságot és a rendet az egyenlőség fölé helyezi - interjú az Ellenforradalmár-blog szerkesztőjével.

Megjegyzések

  1. wow, 60e klikk. Lenyűgöző. Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  2. az egyenlőség francia forradalomban megfogalmazott elvét nem kell alapul vennünk. A szabadság és a rend. Nos igen, Colonel jól mondja, ennek a két értéknek az egyensúlyára épül Európa. Röviden ez a lényeg.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése